Zasto zene varaju?

S obzirom da se krecem u zenskom drustvu, odlicno razumem svaki njihov problem koji imaju. Njihovu psihologiju dobro poznajem i uvek sam tu da dam koristan savet. Tema za danasnji clanak je upravo o zenskom svetu i njihovom odnosu prema muskarcima.

Po naslovu mozete videti na kom polju sam zeleo da se zadrzim kada je njihova ljubav u pitanju. Zene su po meni jako bitne u zivotu jednog muskarca ali u poslednje vreme zene su pocele da gube svoju odgovornost prema njima. Cak su muskarci poceli vise da vode racuna o vernosti nego ranije. Price mnogih devojaka pa i zena koje me svakodnevno okruzuju naterale su me da se zapitam da li je ljubav precenjena i da li smo svi krenuli u pogresnom pravcu kada je takav odnos u pitanju?!

Prvo i osnovno je da zene varaju iz slabosti i straha. Po svojoj prirodi one su osecajne, nezne i predane pa su zbog raznih zivotnih okolnosti bile prinudjene da tu svoju pravu stranu malo bace u zaborav i da postanu nesto sto zapravo nisu. Tu lezi glavni problem njihovog nezadovoljstva na svakom polju a posebno u ljubavi.

Kada se zena okrene surovosti i zivotu bez emocija to nikako nije za pohvalu jer to nije prica za njih koju one mogu da razumeju na pravi nacin. Varanje je dakle zbog podsvesnog straha od vezivanja ili ponovnog povredjivanja od strane partnera. Ne kazem sada da sve zene varaju i da su sve zene prosle kroz to ali samo napominjem da se to desava vecini zena. Kome se to desilo bolje ce razumeti tekst!

Medjutim imao sam prilike da upoznam vrlo neverne muskarce koji jednostavno ne umeju da se svim svojim bicem predaju voljenoj osobi. Takvih muskaraca ima mnogo nazalost ali kod njih postoji veca sansa da se poprave nego kod zena. Jer nacin na koji muskarac funkcionise i sam odnos koji ima prema svemu se mnogo razlikuje nego kod zenskog sveta. Muskarci imaju jaci karakter iako za mnoge to zvuci cudno ali jeste tako. Mnogo su odlucniji tako da se kod njih taj problem vrlo brzo resava kada shvate da ne dobijaju nista od toga sto varaju. I znajte da samo varaju zbog seksa.

Zene su po karakteru vrlo nestabilne i cesto neodlucne a po samoj prirodi imaju tu ulogu da vode muskarca kroz zivot. To je ponekad kontradiktorno. Kako su nestabile a imaju vrlo vaznu ulogu u muskom svetu?!

Nestabilne su jer brze menaju raspolozenje od muskaraca a neodlucne su zato sto uvek u podsvesti zele da naprave pravu odluku a boje se da li je to ispravno. Opet napominjem da ja ne generalizujem! Pricam ono sto je zastupljeno kod mnogih zena. Dakle po ovome vidimo da je strah glavni krivac svih gresaka i kod zena i kod muskaraca, samo sto se ja ovde malo vise osvrcem na lepsi pol.

Kajanje je sledeca faza posle svake prevare i loseg postupka. Zene i te kako znaju da se pokaju i to rade vrlo iskreno. Medjutim kajanje ne menja toliko stvari ukoliko strast i dalje postoji!  Moralni principi moraju da nadjacaju strast!

I kada se tako postavite prema zivotu i prema ljubavi, prve pozitivne rezultate primeticete vrlo brzo.

Na drugoj strani postoje devojke koje ne uzivaju u ljubavi i koje ne vole tu vrstu paznje. To nije stvar karaktera vec je to posledica opet nekog ranijeg postupka. Svi mi gresimo iz ocaja i to je prava istina. Vazno je napomenuti da svako od nas dodje do vrlo dobrih zakljucaka o zivotu i o ljubavi uopste samo je vreme spoznaje drugacije. Ukoliko zelite buran zivot budite spremni i vrlo oprezni jer u toj igri se od vas zahteva samo odmerenost i vasi principi a ukoliko se ne budete time vodili posledice ce biti jako bolne.

preljuba-zena-tajna

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s