Jean Paul Gaultier!

Ovaj tekst posvecujem francuskom dizajneru ciji se rad ne moze tek tako lako opisati recima ali posto me zaista fascinira svojim radom odlucio sam da napisem nekoliko recenica o njemu. U pitanju je Jean Paul Gaultier koji je svima poznat po neverovatnoj smelosti i talentu. Njegova smelost ogleda se u samim kreacijama koje su i te kako provokativne a opet imaju neku vrstu elegancije i pristojnosti. Nekada ne mogu ni sam da poverujem da postoji nesto toliko drugacije i inovativno. Covek prosto nikoga ne kopira i ne prati nicija nacela. Nije on deo mode, on samo uspeva da nadmasi mnoge stereotipe sto mnogi ne umeju. On stvara nesto sto zahteva veliku sintezu pri objasnjavanju svakog njegovog kroja. Covek koji svojom energijom i pogledom nikoga ne moze ostaviti ravnodusnim jer mu uvek polazi za rukom da ostavlja veoma jak utisak. Vedrinu koju poseduje, prenosi i na svoje kreacije koje na telu modela pricaju neku svoju pricu nama pomalo nepoznatu a opet interesantu.

jean-paul

Francuska samim tim sto poseduje jednog ovakvog dizajnera moze se svrstati u red zemalja koje imaju svoj licni pecat i neki svoj duh. Imam utisak da je Francuska uvek bila zemlja velikih ljudi ali i velikih ideja. I iskreno bih voleo da takva i ostane jer ce ostalom delu sveta podariti velike promene i doprinece dobrom napretku.

defile2_0

Nijedan Fashion week ne moze proci bez njega i njegovih autenticnih kolekcija koje same po sebi cine taj dogadjaj vaznim. Upecatljivu odecu koju modeli nose dok hodaju pistom otkrivaju jednu potpuno drugaciju stranu njegove licnosti. Otkrivaju nam ono sto se zove biti svoj i biti kreator ne samo odece vec i vremena.

86dd71b7e7fca825_jpg jean-paul-gaultier-talks-to-yatzer_8

Najjaci utisak ostavljaju neobicni krojevi na odeci kako za zene tako i za muskarce. I upravo zbog same te neobicnosti jos jednom dokazuje da bezi iz sveta punog pravila i osuda i da pokrece novu svest kada je izrazavanje ljudske lepote u pitanju. Svako ko bude zeleo da nosi njegove kreacije morace da ima na umu da nije vazno kako izgledas vec kako to nosis!

Jean-Paul-Gaultier-couture-fw2014              Jean-Paul-Gaultier-Kilt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s