Beyonce!

S obzirom da pratim svetsku muzicku scenu nijedan moj dan ne moze proci bez neke numere najvece pop dive Beyonce. Nekako sam sebe dovedem u tu poziciju da nesvesno krenem da kucam njeno ime na tastaturi i mislim da to radim iz vrlo opravdanih razloga. Dok slusam njene pesme cesto mi se desava da zaboravim po koju rec ali sasvim slucajno jer spotove koje gledam mi najvise odvlace paznju jer su po svemu autenticni. To je ono sto nju najvise krasi ta drugacija i potpuno svoja energija. Njen izgled posebno izaziva more pozitivnih komentara a kad je u isto vreme gledate i slusate onda morate dobro da razmislite koju biste rec upotrebili a da je dobro opisete. Nju mozemo sa punim pravom da nazovemo pop divom jer po svim mogucim kvalitetima koje poseduje zasluzuje tako nesto. I za danasnju pop scenu i muziku uopste ona je jedina uspela da sacuva elemente dobrog ritma.

500_1260292100_beyonce

Ona ima jednu vrlo interesantu sposobnost a to je da govori svojim telom dok je na sceni. To je prosto neverovatno. Govor njenog telo ogleda se u fascinantnim pokretima i u brzini sa kojom se jako dobro nosi. Nakon samog stasa njen glas je njeno najbolje oruzje.

Svaku pesmu koju otpeva na kraju steknes utisak da si ti deo te price i to je ono sto je vazno za jednog umetnika, da prenese svoja osecanja. Na tom polju je po meni nedostizna jer retko ko uspeva da komunicira sa publikom na tako sasvim prirodan nacin.

Ona je umetnik ne samo muzike vec i zivota jer sve zivotne principe kojih se ona drzi, odlicno prenosi svojim tekstom i melodijom. Tu vec primecujemo da je samostalna i da mnoge svoje pesme sama obradjuje. Postoji li neki izvodjac strane pop muzike koji moze da stane rame uz rame sa njom?! Mislim da je odgovor pomalo tezak. 🙂

beyonce-superbowl-tour-stage-style

Najvise me odusevljava njena hrabrost i odlucnost. To se vidi u svakom njenom pokretu i cuje se sigurnost u njenom glasu. Ona za mene predstavlja herojinu 21. veka i treba biti uzor mnogim zenama pa i devojkama kako treba pokazivati svoju zenstvenost! S obzirom da ima jako uspesnu karijeru ostala je svoja i nije sebi dopustila poraz, sto je svakako za pohvalu. Po svim dosadasnjim postupcima pokazala je svetu da zene i te kako umeju da se bore i da zene ne zive od stereotipa vec od sopstvenih pravila! 😉 

article-2547117-1AFFC05100000578-649_306x546        beyonce-stage-v-festival-2013

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s