Fashion police is looking for a taste!

I ovaj tekst govori o modi ali ovoga puta samo o muskoj modi u nasoj zemlji. U poslednje vreme kako sve vise obilazim radnje i kako sve vise razgledam izloge, polako shvatam da moda za muskarce uopste nema veliki napredak. KARIRANE kosulje se i dalje nose i veoma su popularne iako bih ja to spalio. Drugo, i dalje se proizvode pocepane farmerice koju su prevazidjene jos kad su izasle i trece sto me najvise nervira su patike koju su uvek u nekoj drecavoj varijanti. Imali kraja takvim trendovima.

Kad bi se iz radnji pokuvla takva odeca, nista se ne bi promenilo jer bi tada pojedini muskarci mislili da su u trendu jer nose garderobu koja se nigde ne moze naci, I tako sve u krug. Cak se i moda 90-ih vratila iako je uvek bila totalni promasaj. Ali i toga ima na ulicama.

Neki posebni modni principi bar kad je muska odeca u pitanju ne vladaju. Ja smatram da je to zbog toga sto kod muskaraca u estetskom smislu i nemate mnogo toga da pokazete jer ukoliko to pozelite onda odmah kritikuju kako su te stvari pederske ili previse uske. I gde smo ponovo sa takvim razmisljanjem?! Ponovo stojimo u mestu.

Posebnu paznju privlace muske torbice koje nose oko vrata ili ih nose u ruci. To zna vrlo da pokvari utisak bez obzira koliko da ste lepo obuceni. Torbica ima svoju namenu i tacno se zna kako se ona upotrebljava e sada to sto smo mi dopustili da odredjena “saka jada”  kreira takav nacin nosenja, ostaje nam samo da se nadamo da ce se to iskoreniti.

Medjutim u muskom svetu vazi jedno pravilo a ono glasi da ukoliko se nesto nosi u velikoj meri onda to znaci da je sigurno dobro. Eto jos jedne greske…Samim tim sto se nosi u velikoj meri po meni treba izbegavati jer ukoliko volite svoj stil nikada ne treba da se povinujete novinama.

Kada neki muskarac zeli da se razlikuje svojom odecom u ovoj zemlji, uvek prvo nailazi na more negativnih komentara a pozitivne moze dobiti samo od nekoga ko ga mnogo voli ili od onih koji se razumeju u modu. Dakle bedna smo ti mi zemlja za tu oblast.

Ja se iskreno nadam da ce ti besmisleni pokusaji ljudi koji se ne razumeju u modne principe, jednom prestati i da ce shvatiti da modu ne mozete pratiti i razumeti ukoliko sami ne razumete svoje namere. 

Untitled

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s